Босна и Херцеговина стартира с победа участието си в група 3 от Дивизия B на Лигата на нациите. Балканците надиграха с 2:1 като гост състава на Северна Ирландия.

Определено домакините има за какво да съжаляват, тъй като в хода на мача отправиха цели 26 изстрела. За тяхно съжаление обаче само 8 бяха точни. Саз сметка на това Босна демонстрира убийствена ефективност, реализирайки 2 гола от общо 3-те си изстрела в очертанията на вратата.

Резултатът бе открит в 36-ата минута, когато Един Джеко избяга отляво на фланга, за да овладее дълго подаване. Таранът намери начин да центрира покрай пазача си, а другите северноирландски бранители действаха твърде аристократично и позволиха на Харис Дюлевич да изскочи на ръба на вратарското поле и с лек удар покрай вратаря да реализира – 0:1.

Домакините натиснаха сериозно след паузата и Стюърт Далас имаше ранен шанс да изравни. В средата на полувремето обаче кошмарна грешка в защитата коства втори гол в мрежата на Бейли Пийкок-Феръл. Защитник върна топката към стража твърде слабо с глава и Елвис Сарич отмъкна кълбото, за да реализира на празна врата – 0:2.

Финалният щурм на Северна Ирландия даде резултат твърде късно, но все пак спря головата суша на отбора, разпростряла се в над 6 часа игрово време. В третата минута от даденото продължение центриране от ъглов удар доведе до разбъркване във вратарското поле, а Уил Григ с ножичен удар оформи крайния резултат – 1:2.

След три дни Босна играе срещу другия тим от група 3 – Австрия.

Северна Ирландия - Босна и Херцеговина 1:2

източник: Gulliver/Getty Images