Кевин де Бройне, Яник Караско и Тома Мюние получиха разрешение от националния селекционер на Белгия Роберто Мартинес да излязат по-рано в лятна ваканция. 

Мартинес обяви решението си след равенството 1:1 с Белгия в събота. Така той няма да може да разчита на тримата за гостуването на Полша във Варшата във вторник от Лигата на нациите. Срещата е последна за белгийския тим в юнския прозорец за националните отбори.

"Де Бройне даде достатъчно, същото важи и за Караско. Мюние взе участие в два мача, след като не бе играл цели три месеца. Повече няма как да го форсирам", заяви Мартинес.

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне се изказа срещу четирите мача от Лигата на нациите още в края на май месец, но въпреки това показа абсолютен професионализъм и изигра три мача като титуляр.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"Играх три мача по почти 90 минути. Физически се чувствам добре и бих се радвал да играя и срещу Полша, но решението е изцяло на треньора. Съжалявам, че допуснахме Уелс да ни изравни в самия край. Контролирахме мача в началото на второто полувреме, но изведнъж забравихме да играем футбол. Но това не беше най-ужасният ни мач, предвид всички тези промени в състава", коментира Де Бройне, който записа повече от 70 минути срещу Уелс.

"Мисля, че ни липсваше ритъм. Това е нормално, всички са уморени след дългия сезон", добави още Де Бройне.

Самият Роберто Мартинес пък остана недоволен от решението изравнителният гол на Уелс в 86-ата минута да бъде признат. Първоначално той бе отменен заради засада, но след продължителна намеса на системата за видеоповторения (ВАР) бе зачетен.

"Това бе шокиращо решение. Гледах ВАР и не мисля, че начертаните линии са паралелни. Страничният съдия бе напълно прав да вдигне засада. Бяхме ограбени", каза испанският селекционер.