Испания ще трябва да търси задължителен успех срещу Португалия, ако иска да продължи към финалите на Лигата на нациите. Двубоят е утре вечер в Брага, а от испанския тим признаха за сериозни притеснения преди срещата. Наставникът на „Ла Фурия“ Луис  Енрике изобщо не скри разочарованието си от домакинското поражение на неговия отбор от Швейцария и призова своите футболисти просто да спечелят срещу „мореплавателите“ и да намерят своето място  в следващата фаза.

„Загубата от Швейцария  ни притесни доста и няма защо да крия истината. Не очаквахме да допуснем  подобна грешка, но е факт, че играхме слабо и заслужавахме да загубим. Не показахме нищо от това, което можем, а през  първото полувреме представянето ни бе трагично. Сами си направихме живота труден и сега в отбора всички са напрегнати преди мача с Португалия. Въпреки всичко обаче, за нас все още има надежда и трябва да покажем съвсем различно лице. 

Нямаме друга алтернатива освен победата и ще направим всичко възможно да спечелим. Не бива да забравяме, че ни очаква и Световно първенство, а няма да е никак приятно да отидем в Катар след няколко поредни загуби. Това със сигурност ще се отрази на самочувствието на момчетата“, коментира Енрике.