Испания постигна категоричен успех и надви с 4:1 като гост Уелс в столицата Кардиф. Пако Алкасер даде аванс на Ла Фурия още в осмата минута, а Серхио Рамос удвои в 19-ата. Нов гол на Пако в 29-ата пък оформи класиката и показа категоричното превъзходство на Испания на „Милениум Стейдиъм”. Марк Бартра покачи в 74-ата минута, а Сам Воукс малко от малко намали мащабите на загубата за Уелс с попадение в 89-ата минута. Единственото позитивно за хората на Райън Гигс от тази среща може да се счита, че мачът бе от приятелски характер, но със сигурност уелсците не показаха задоволително ниво.

Луис Енрике стартира с Пако, Алваро Морато и Сусо в атака, докато Давид де Хеа бранеше испанската врата. Райън Гигс започна с класическото 3-4-1-2 за Уелс, а Сам Воукс и Аарън Рамзи поведоха британската атака.

Сгъстената халфова линия на домакините не помогна никак, след като в осмата минута Пако Алкасер откри резултата. След поредица от рикошети, топката се оказа в нападателя, който малко след границата на наказателното поле стреля мощно и поведе своите напред – 1:0.

30 снимки

Десетина минути по-късно Саул Нигес достави от свободен удар центриране към напълно непокрития Серхио Рамос, който се извиси и с глава безпроблемно удвои актива на Ла Фурия – 2:0. В 29-ата пък дойде време за втория гол на Пако Алкасер, който се възползва по превъзходен начин от нелепо изритана топка от уелската отбрана и отблизо нямаше как да пропусне – 3:0.

През втората част двамата селекционери направиха много промени, а Испания покачи аванса си в 74-ата чрез Марк Бартра. Коке центрира от ъглов удар към Бартра, който елегантно с глава прати топката в лявата сглобка на Уейн Хенеси за 4:0.

Все пак и Уелс успя да отбележи в 89-ата минута. Бруукс центрира добре в наказателното поле към Сам Воукс, а нападателят на Бърнли се извиси и с глава прати топката в мрежата на влезлия като резерва Кепа Арисабалага – 1:4.

Испания приема Англия в мач от Лигата на нациите на 15-и октомври в Севиля, докато Уелс гостува на Ирландия.