Сърбия записа първа победа в своята кампания в турнира Лига на нациите в първа група на Лига „С”. Западните ни съседи победиха като гост с 1:0 Литва, а единственият гол дойде от Душан Тадич в 38-ата минута след точно изпълнена дузпа.

Селекцията на Младен Кръстаич бе изцяло доминиращата на терена във Вилнюс, като малшансът преследваше гостите да се приберат с комфортен аванс още на почивката.

В 37-ата минута Митрович бе фаулиран в наказателното поле, а Тадич хладнокръвно отбеляза в десния ъгъл на вратата.

В 64-ата Живкович получи пас от Александър Митрович отдясно. Халфът бутна топката на левия си крак и стреля фалцово, но топката се отклони в десния страничен стълб на вратата на Литва. Четири по-късно Живкович имаше буквално същата възможност, но този път стражът на Литва Сеткус улови.

В 79-ата минута дойде и първият опасен удар от Александър Коларов, но и неговият удар се отклони в напречната греда, а две по-късно Латвия можеше да се отбележи автогол след разбъркване, но Сеткуш реагира.

В 82-ата минтуа Сърбия получи втора дузпа, а зад топката отново застана Тадич. Този път крилото на Аякс стреля отново вдясно, но Сеткуш отрази.