Гарет Саутгейт определно изпадна в немилост след ужасяващото представяне на Англия в Лигата на нациите и тяхното изпадане в по-долна дивизия. Стърлинг беше с подобни чувства през Евро 2018, когато той е изпитвал страх и ужас да играе за страната си.

"Спомням си, че когато бях с националния отбор, в началото, когато за първи път попаднах в състава, беше наистина невероятен момент, но имаше и период, в който идваше страх. Мисля, че беше на Евро 2018 срещу Испания, когато вкарах. Ментално бях добре, независимо дали е лошо или добро, трябваше да се фокусирам върху себе си и да не обръщам внимание на другите какво говорят. Това определено беше добър начин на мислене. Помогна ми не само с националния отбор, но и извън него. Каквото и да се случва, независимо хубаво или лошо, трябва да останеш фокусиран и да не слушаш шума на останалите", коментира английската звезда.

Откакто направи дебюта си за "трите лъва" през 2012 година Стърлинг има 78 мача, в които има 19 попадения и е доставил 25 асистенции.