Националният отбор на Шотландия успя трудно да спечели мача си срещу Ирландия, като им се наложи да правят обрат.

30 снимки

Мачът започна ударно за Ирландия, след като още в 18-та минута Джон Колинс сервира топката на Джон Игън, който я изстреля в долния ляв ъгъл, за да открие резултата за гостите. В 30-та минута Шотландия отговори чрез Джон МакГин, който отправи хубав удар, но топката, облизвайки лявата греда, излезе в аут. До края на полувремето нямаше повече чисти положения и двата отбора се оттеглиха при резултат 0:1.

Второто полувреме Шотландия излезна променен, започвайки веднага да атакува. Резултатът дойде още в 50-та минута, когато Райън Кристи центрира, а Джак Хендри успя да засече топката с глава, за да възстанови равенството. В 82-та минута Шотландия получи правото да изпълни дузпа, след като Алън Брауни игра с ръка в наказателното си поле. ВАР разгледа положението, а решението на съдията остана същото, каквото отсъди първоначално. Райън Кристи се нагърби с изпълнението и не сбърка от бялата точка, за да направи пълния обрат. Кевин Базуну беше преодолян за втори път. До края на мача нямаше положение за Ирландия за изравнителен гол, като жълтите картони бяха нещото, което присъстваше най-много в последните минути.

С тази победа Шотландия оглавява група 1 на Лига В с актив от 12 точки, докато Ирландия е на трета позиция с едва 4 пункта.