Легендата на хърватския футбол и шеф на местната футболна федерация Давор Шукер призова футболистите от националния отбор да отмъстят на Испания за унизителната загуба 0:6 по-рано в Лигата на нациите.

Бившият нападател на Севиля и Реал Мадрид е напълно убеден във възможностите на своите момчета, които инкасираха конфузния резултат само месеци след историческия си финал на Мондиал 2018.

„Всички в Хърватия бяха много разочаровани от мача в Елче”, коментира Шукер пред „АС”.

„Очевидно той не се разви по план, а резултатът се превърна в унизителна загуба. Това ще мотивира играчите и треньора на Хърватия да въздадат справедливост.”

„За първи път от Световното първенство насам ще имаме подкрепата на нашите домакински фенове в Загреб, а това ще ни помогне да променим ситуацията и да се върнем на верния път.”

„Разбира се, Испания си остава един от най-силните отбори в света, Луис Енрике е треньор от световна класа, а ние трябва да очакваме испанците да повторят същата игра, която демонстрираха в Елче.”

„Това, от което имаме нужда сега, е да вдигнем нивото си и да търсим отмъщение за поражението. Очаквам да се получи страхотен спектакъл между два страхотни отбора.”

„Нужно е да помним какво се случи в Русия. Това беше един наистина красив миг за нас, много емоционален и изпълнен с щастие”, допълни Шукер.