Отборът на Северна Македония победи с 2:0 Гибралтар като гост в мач от група 3 на Дивизия "С" на Лигата на нациите. С успеха селекцията на треньора Благоя Милевски излезе поне временно начело в класирането в групата. По-късно днес е и другият мач от групата между България и Грузия.

Двубоят на стадион "Виктория" в Гибралтар не предложи особено качествена игра, а по-класният тим на македонците реализира по един гол и през двете полувремена след грешки в защитата на домакините.

Резултатът бе открит от Енис Барди в 21-вата минута. Той разигра с Езджан Альоски корнер, след което навлезе в наказателното поле, финтира няколко бранители на Гибралтар и с удар с десния крак по земя вкара за 1:0.

Вторият гол в мача падна в 84-тата минута. Тогава една изритана топка доведе до неразбирателство между защитник на Гибралтар и вратаря, от която се възползва Бобан Николов и с едно чукване на топката я прати в мрежата, за да оформи крайния резултат.

Домакините от Гибралтар опитаха да играят активно и да не се бранят в глуха защита, но единственото им добро положение дойде в 64-тата минута, когато една изсипана топка от фаул за малко не изненада вратаря Деян Илиев, който обаче изби в корнер.

В класирането в група 3 Северна Македония води с 4 точки от два мача, пред Грузия с 3, България с 1 и Гибралтар без актив.