Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт пое отговорността за най-тежката домакинска загуба на тима от близо век насам, след като вчера Унгария разби „Трите лъва“ в Уулвърхемптън с 4:0 в мач от Лигата на нациите. Европейските вицешампиони имаха само две точки от първите си три мача в турнира и се надяваха на първи успех вчера, но записаха историческо крушение.

Под ръководството на Саутгейт Англия не бе допускала повече от един гол в 25 поредни мача, но на „Молиню“ тимът записа най-тежкото си домакинско поражение от 1928-ма година насам.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Отговорността е моя, казах и на играчите, че аз носа отговорност за тези четири мача. Трябва да търся баланса, да изпробвам нови играчи, не мога да използвам само опитните ни футболисти. Това бе ценен опит за младите играчи, научихме много от мачовете с Германия и Италия. Бяхме наясно, че Унгария е добър отбор“, каза след двубоя Саутгейт, който бе освиркван от английските фенове след последния съдийски сигнал.

Капитанът на тима Хари Кейн защити треньора.

„Разбирам разочарованието на феновете, искаме да печелим всеки мач. Трябва и публиката да го разбере. Ще продължим да работим, за да се представим добре на Световното първенство. Не трябва да забравяме откъде тръгнахме - първи финал от 60 години насам (Евро 2020), полуфинал на Световното първенство“, заяви Кейн.

След вчерашната загуба Англия остава на дъното на класирането в група А3 и вече няма шанс да се класира за финалите на Лигата на нациите.