Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна, че е изключително горд от своите момчета заради успеха с 3:2 над Испания в Дивизия А от Лигата на нациите. Според специалиста играчите са доказали не само своите качества, но също така и че са надарени с кураж и характер.

Снощи в Севиля Рахийм Стърлинг сложи край на головата си суша за „трите лъва”, която продължи 1102 дни, като откри резултата, а преди края на първото полувреме се разписа и още веднъж. Между неговите попадения пък се разписа Маркъс Рашфорд. След почивката испанците заиграха далеч по-добре и върнаха две попадения чрез Пако Алкасер и Серхио Рамос, но това не беше достатъчно.

„Аз съм просто екстремно горд от представянето на играчите, защото те играха с огромен кураж”, заяви Саутгейт. „Всички знаехме, че ако дойдем тук и просто се браним през 90-те минути, нямаме шанс да измъкнем резултат. Затова трябваше да бъдем смели с топката.”

„Говорихме си за заплакаха, която носи нашето трио в предни позиции и как тези момчета трябва да си вярват, но също така трябваше и да ги захранваме с топки.”

„Всички бяхме наясно как Испания ще ни пресира и трябваше първите ни няколко паса да са перфектни, за да се измъкнем от тази преса. На моменти рискувахме да загубим кълбото в близост до нашата врата, но когато успявахме да излезем, създавахме големи опасности на контраатака.”

„Качеството на играта и смелостта на моите играчи са нещата, които ме зарадваха най-много”, допълни Саутгейт.