Капитанът на Шотландия Анди Робъртсън каза, че привържениците са били прави да изразят разочарованието си с освирквания към футболистите, след като отборът му загуби с 0:3 от Република Ирландия в мач от Лигата на нациите на УЕФА.

Трой Парот, Майкъл Обафеми и Алън Браун отбелязаха головете, за да може ирландците да се наложат над беззъбите "гайдари", помагайки на отбора на Стивън Кени да спечели за първи път в състезанието от 13 мача насам. 

Поражението идва дни след като надеждите на Шотландия да достигне до Мондиал 2022 в Катар бяха прекратени с поражението от Украйна (1:3) в полуфиналния плейоф.

„Не бяхме достатъчно добри. Казахме това два пъти за 10 дни. Разочаровахме мениджъра, това е толкова разочароващо и за нас. Всеки един от нас загуби индивидуалните си битки. Феновете, които ни освиркват, бяха напълно прави. Това представяне не е достатъчно добро с фланелката на Шотландия“, заяви Робъртсън пред Premier Sports. 

„Трябва да натиснем бутона за нулиране, защото всичко беше добре миналата година. Тази година изпълненията все още не са на ниво. Трябва да се върнем към последователност. Мислех, че миналата година бяхме наистина добри“, добави защитникът на Ливърпул.

Ирландците се изкачиха с три точки до второто място в класирането на Лига B, Група 1, докато Шотландия със същия актив остават трети.