Вратарите на украинския национален отбор Юри Панкив и Андрий Лунин дадоха положителни проби за коронавирус, потвърдиха от украинската футболна централа. 

Готвачът на националния тим на Украйна също е с положителен тест за Ковид-19, като тримата вече са в изолация по време на подготвителния лагер на отбора във Франция.

Селекционерът Андрий Шевченко ще може да разчита единствено на стража Георги Бущан. Украйна ще играе контролен мач с Франция, както и двубои срещу Германия и Испания от Лигата на нациите през октомври.

В понеделник вратарят Андрий Пятов и халфът Тарас Степаненко също дадоха положителни проби за коронавирус и отпаднаха от състава. Още шестима национали на Украйна са с различни контузии.

Защитникът на полския национален отбор Мачей Рибус е с положителна проба за Ковид-19. Той ще пропусне двубоите на "дружина полска" с Финландия, Италия и Босна и Херцеговина този месец.

Селекционерът на Йежи Бжечек е излекуван, след като също даде положителен тест за новия коронавирус преди няколко седмици. Специалистът вече се присъедини към лагера на Полша в Сопот.