Звездата на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер заяви, че не е имало футболист от „бундестима”, който да не си е задавал тревожни въпроси сам на себе си след невероятния крах на Мондиал 2018.

Германия записа рядко слабо представяне на световни финали, като не успя да прескочи груповата фаза след загуби от Мексико и Южна Корея. Сега наставникът Йоаким Льов и неговите момчета се завръщат в действие за Лигата на нациите, където играят срещу актуалния световен шампион Франция.

„Всички се опитваме да оставим това зад гърба си и да гледаме към бъдещето”, коментира 32-годишният Нойер.

„След подобно представяне и такъв резултат, трябва да се усъмниш в себе си. Сигурен съм, че всеки футболист си е задавал подобни въпроси, преценявал е своята роля. Всеки един от нас трябва да поеме своята отговорност. Това важи също за треньора и неговия щаб.”

„Анализът на цялата ситуация ни бе представен миналата седмица, беше много детайлен. Очевидно ще бъде обсъждан доста дълго време. За нас е важно да си извадим поуки, да гледаме напред и да работим върху специфичните моменти, така че да се движим във вярната посока и да постигнем завръщане към успешния футбол”, допълни Нойер.