Словения и Норвегия направиха 1:1 в другия мач от групата на България от Лигата на нациите. По този начин Норвегия остана лидер в група 3 на Лига С от турнира Лига на нациите. Бенямин Върбич даде аванс на словенците в деветата минута, а бившият нападател на Литекс Бьорн Йонсен изравни в 85-ата минута. В другия мач от петъчния ден България стигна до равенство - също 1:1, срещу Кипър, макар родните футболисти да бяха пълни господари на терена в Кипър.

Словения организира прекрасна акция през центъра, за да може топката да бъде подадена от Црнигой към Вербич. Той от своя страна си освободи място и с хубав удар с десния крак откри резултата – 1:0.

12 снимки

В 31-ата минута Омар Елабделауи стреля с глава, ала стражът на Словения Белек укроти топката на голлинията си.

Първата опасност през втората част бе на сметката на гостите, като Оле Селнес центрира от корнер към Ола Камара в 66-ата минута. Той стреля, ала опитът му премина край левия старничен стълб. Пет по-късно Мартин Йодегаард стреля мощно от границата на наказателното поле, но Вид Белек отклони топката в ъглов удар със сетни сили.

В 74-ата пък Роберт Берич удвои актива за Словения, ала бе в позиция на засада и попадението бе отменено. Шест по-късно Маркус Хенриксен напредна добре през средата и стреля силно отблизо, но Белек направи брилянтно спасяване.

В 85-ата Хаварт Нордтвайт центрира отляво към пеналта. Там Йонсен се извиси и отклони с глава, за да прати топката във вратата на Белек. За това попадение вина носи именно словенският страж, който излезе неразчетено и остави вратата си празна.

В 94-ата минута пък Норвегия имаше шанс да направи пълен обрат на „Стожице” в Любляна, ала опитът му с глава мина на милиметри над напречната греда на Словения.

Група С, класиране

1. Норвегия 5:2 10 точки

2. България 6:4 10 т.

3. Кипър 5:7 5 т.

4. Словения 2 т.