Последната порция мачове от Лигата на нациите за месец октомври ще се изиграят в днешния вторник. За финал четвъртият кръг от турнира ни предлага осем любопитни срещи с участието на България, европейския шампион Испания, Португалия и Хърватия.

В първа група на Лига „A“ Полша с Якуб Пьотровски в състава ще търси втората си победа в турнира, когато приема бронзовият медалист от последното Световно първенство Хърватия от 21:45 часа. Към момента двата отбора водят битка за втората позиция, като Роберт Левандовски и компания заемат третото място с три точки, докато Лука Модрич и неговите съотборници са втори с шест пункта. Лидер в тази група е Португалия с три победи от три мача, който по същото време гостува в Глазгоу на Шотландия. Водени от своята жива легенда Кристиано Роналдо, „мореплаветелите“ имат възможността да си осигурят на 99% участие на ¼-финалите в надпреварата при нов успех. „Гайдарите“, от своя страна, са последни без актив до момента.

В Група 4 на Лига „A“ на сцената излиза и европейският първенец Испания, който посреща Сърбия от 21:45 часа. Западните ни съседи удържаха „Ла Фурия Роха“ в Белград преди месец, но сега задачата им ще бъде много по-тежка. Възпитаниците на Луис де ла Фуенте са лидер в групата със седем точки и ще се стремят да направят важна крачка към ¼-финалите, защото по петите им е Дания с шест пункта. Сърбите пък са трети с четири пункта и също запазват шансове за едно от първите места. В същото време Швейцария приема именно Дания в Санкт Гален. „Кръстоносците“ все още нямат успех до момента, като след три загуби, осем допуснати гола и само един отбелязан са твърдо последни.

У нас, обаче, с голям интерес очакваме гостуването на България на Северна Ирландия от 21:45 часа в сблъсък от Група 3 на Лига „C“, който може да се окажи решаващ в борбата за първото място. в края на миналата седмица „лъвовете“ взеха само точка от домакинството си на Люксембург. По този начин до момента България има една победа и две равенства и дели първото място с Беларус, като двата тима са с по пет точки. Северна Ирландия е на трета позиция с точка по-малко, докато Люксембург е на дъното с една точка. В другия мач от групата Беларус посреща Люксембург по същото време.

Всички резултати и голмайстори от мачовете в Лигата на нациите:

LIVE Испания - Сърбия 1:0

1:0 Аймерик Лапорт 5`

LIVE Полша - Хърватия 2:3

1:0 Пьотр Жиелински 5`, 1:1 Борна Соса 20`, 1:2 Петър Сучич 24`, Мартин Батурина 1:3 26`, 2:3 Никола Залевски 45`

LIVE Швейцария - Дания 2:1

1:0 Ремо Фройлер 26`, 1:1 Густав Исаксен 27`, 2:1 Зеки Амдуни 45+1`

LIVE Шотландия - Португалия 0:0

LIVE Беларус - Люксембург 1:0

1:0 Сергей Политевич 1:0 54`

LIVE Косово - Кипър 2:0

1:0 Амир Рахмани 30`, 2:0 Ермал Красничи 52`

LIVE Литва - Румъния 1:1

1:0 Армандас Кучис (д) 7`, 1:1 Разван Марин (д) 18`

LIVE Северна Ирландия - БЪЛГАРИЯ 3:0

1:0 Айзък Прайс 15`, 2:0 Айзък Прайс 2:0 29`, 3:0 Димитър Митов (авг) 32`