Италия победи Унгария с резултат 0:2 в последния мач от група 3 на Лига А. Джакомо Распадори откри резултата за "адзурите" в 27-та минута. Федерико Димарко удвои преднината на гостите с гол в 52-та минута.


БГНЕС
21 снимки

Двубоят започна с равностойна битка в средата на терена. Първото по-опасно положение бе в 5-та минута пред вратата на Унгария, когато Леонардо Бонучи намери Джовани ди Лоренцо с дълго подаване по фланга. Той успя да си спре топката, но бе блокиран от защитник в бяло и топката излезе в корнер. Именно ди Лоренцо стигна и до първия удар, но покрай вратата в 12-та минута.

Унгария изпитва трудности да изнася топката и да създаде нещо по-опасно в предни позиции. Отборът на Роберто Манчини стои много добре и владее ритъма на играта. До 25-та минута все още нямаше точен удар, към която и да е от двете врати.

Непредизвикана грешка в разиграването на Унгария в 27-та минута, даде отличен шанс за Италия. Защитник на домакините върна топка към вратаря, но Уилфред Нонто пресира стража, който не успя да изчисти топката, а тя попадна в краката на Джакомо Распадори, който я изпрати в опразнената врата.

Италия продължи да е по-настоятелният и опасен отбор дори след гола. Като по чудо Унгарците се разминаха с гола в 40-та минута, след като Доминик Собослай центрира на втора греда, а Вили Орбан стигна до топката и дори успя да я остави в игра, а Атила Салай не успя да нацели кълбото добре и я прати над вратата.

Италия оцеля в 50-та минута, когато Донарума трябваше да се намеси на няколко пъти, за да остави резултата 1:0, а в следващата атака на Италия Барела намери в наказателното Кристанте, който пък прати остро подаване по земя в наказателното поле на Унгария, а там до топката стигна Димарко, който я изпрати във вратата на домакините, 52 минута 2:0.

Блестящ Донарума запази преднината в 63-та минута, когато удар нанесен от Собослай рикошира от крак на играч в синьо, но стража все пак се намеси. Определено големият герой за Италия се казва Донарума.

Нормално "адзурите" приеха играта в своята половина и успокоиха срещата, след като отбелязаха втори гол. Унгария настоятелно се опитва да създаде нещо по-опасно пред вратата на гостите. Унгария създаде нещо по-интересно в 79-та минута, когато Мартин Адам, който влезе от скамейката бе изведен с висок пас в наказателното. Напдателят бе съборен от Алесандро Бастони, което доведе до много протести за дузпа. Съдията обаче посочи, че такава няма да има, а ВАР също не се намеси да промени решението на рефера.

С тази победа Италия окупира първото място с 11 точки като изпревари именно Унгария.

FT УНГАРИЯ - ИТАЛИЯ 0:2

0:1 Джакомо Распадори 27'

0:2 Федерико Димарко 52'

Ето и стартовите състави на двата отбора:

УНГАРИЯ: 1. Петер Гулачи, 2. Адам Ланг, 6. Вили Орбан, 4. Атила Салай, 5. Атила Фиола, 8. Наги, 13. Андраш Шафер, 18. Милош Керкез, 10. Собослай, 7. Люик Него, 9. Адам Салай

Селекционер: Марко Роси

ИТАЛИЯ: 1. Донарума, 4. Рафаел Толой, 19. Леонардо Бонучи, 15. Франческо Ачерби, 2. Джовани ди Лоренцо, 18. Николо Барела, 8. Жоржиньо, 16. Кристанте, 3. Димарко, 10. Джакомо Распадори, 11. Нонто

Селекционер: Роберто Манчини

Стадион: Пушкаш Арена, Будапеща

Главен съдия: Беноа Бастиен