Селекционерът на Италия Роберто Манчини заяви, че очаква да бъде забавна група в Лигата на нациите с Англия, Германия и Унгария.

„Адзурите“ бяха най-високо поставени при тегленето, след като си осигуриха бронзов медал от предишното издание на надпреварата, спечелено от Франция. Въпреки това те попаднаха в „групата на смъртта“ с отбора, който победиха на финала на европейското – Англия, друг голям съперник – Германия, както и Унгария.

„Това е добра група. С Англия, Германия и Унгария със сигурност ще бъде забавна група“, заяви с широка усмивка Манчини.

„Това са просто няколко срещи, изправянето срещу силни противници е част от чара на футбола. Вече играхме с Англия на финала на UEFA EURO 2020. Може и да има леко напрежение“.

„Що се отнася до Германия, всяка среща между тях и Италия е класика за световния футбол. Това ще бъде първият ми път като треньор, в който се изправям срещу тях, така че се вълнувам доста“, продължи селекционерът.

„Ще се опитаме да спечелим Лигата на нациите, разбира се. Бихме искали да се върнем във финалната четворка по начина, по който го направихме тази година“, завърши доволният Манчини.