Селекционерът на Италия Роберто Манчини обеща промени след трудните няколко месеца за състава, който загуби с 0:3 от Аржентина в сряда вечер на стадион „Уембли“ за купа „Финалисима“. Двубоят между шампионите на Европа и Южна Америка бе подновен за първи път от 1993 година насам.

Лаутаро Мартинес, Анхел Ди Мария и Пауло Дибала вкараха попаденията за Аржентина, а Лионел Меси записа две асистенции. Това бе вторият мач за Италия след отпадането в квалификациите за Мондиал 2022.

Манчини заяви, че предстоят промени, но отдаде дължимото на играчите, които имаха ключови роли в състава през изминалите четири години.

„През първото полувреме направихме две грешки при техните голове. Те бяха по-добри при контрола на топката. Аржентина показа по-добри качества в мача“, заяви Роберто Манчини пред телевизионния канал Sky Italia.

„Съперникът беше по-добър от нас, но трябва да благодаря на момчетата, които бяха част от нашия тим в последните четири години. Съжаляваме, че не успяхме да се класираме за световното първенство в Катар. След този двубой вече планираме да променим няколко неща и ще го направим. Трябва да намерим точните играчи, да съберем отбор, който в началото ще страда, но в бъдеще ще може да ни донесе радост“, коментира Манчини.

„Затрудняваме се да реализираме в момента и трябва да работим много, тъй като няма да ни е лесно. Този проблем ни тормози след европейското първенство и трябва да намерим решение. Аз съм оптимист, обичам да работя с момчетата и да тренирам. Загубихме от Аржентина, но трябва да се уверим, че младите играчи се учат бързо“, добави селекционерът на Италия.

Воденият от Роберто Манчини отбор ще насочи вниманието си към турнира Лига на нациите, където на първо време предстоят мачове с Германия този уикенд и на 14 юни, както и срещу Унгария и Англия.