Селекционерът на Испания Луис Енрике говори след успеха над Италия с 2:1 в полуфиналния мач за Лигата на нациите.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Това беше много добър мач. Двата съперника предложиха най-добрите си оръжия. Отново създадохме много опасности, за да реализираме и сме много щастливи. С тренировка и половина е трудно, но играчите бяха страхотни в отношението си. Винаги сме искали да играем нашата игра срещу когото и да е. Да се защитаваме под натиск, да бъдем смели и да имаме правилното отношение. Имам списък от 40 или 50 играчи, които се представят добре и заслужават тези мачове“, заяви Енрике.

„Говорихме за Гави, като за необичаен случай. Той играе така, както го прави в задния си двор. Удоволствие е да видиш такъв играч с такава личност и качество. Той е бъдещето на националния отбор, както и много други играчи. Имаме централни нападатели. Феран и Оярзабал бяха грандиозни. Грешката при гола на Италия не е на Пау Торес, а на целия отбор. Съперникът също играе. Трябваше да затворим мача, заслужавахме да отбележим трети гол, защото трудно го правим, но е сладко да победиш така“, добави още той.

„Отборът е този, който печели титлите. Франция и Белгия са много добри тимове. Ще се опитаме да вкараме противниците в трудности и да спечелим титлата“, каза селекционерът на Испания.