Латвия победи с 3:0 като домакин Андора в мач от Група D1 на турнира Лига на нациите. Резултатът обаче е донакъде заблуждаващ, заото през първото полувреме андорците удариха две греди, а вторият и третият гол за Латвия бяха отбелязани в края на срещата в Рига.

В деветата минута домакините излязоха напред в резултата. Робертс Савалниекс центрира от фал и Робертс Улдрикис с глава опъна мрежата зад стража и капитан на гостите Хосеп Гомес.

В следващите минуто гостите, изненадващо или не, на два пъти бяха много близо до изравняване на резултата. Първо Алберт Росас направи огромен пропуск на празна врата след пробив и подаване на Жорди Алаес, който отне топката от футболист на Латвия и проби отдясно на вратата.

Това се случи в 17-тата минута, а две минути по-късно сантиметри не достигнаха на Чус Рубио да изравни резултата. Той изненада стража Павелс Стейнборс с прехвърлящ удар от далечно разстояние, но топката срещна напречната греда. По-късно през първото полувреме андорците отново уцелиха напречната греда, този път след изпълнение на фал.

В 80-тата минута Улдрикис бе точен за 2:0. След центриране от фал гостите направиха нескопосан опит за изкуствена засада и това позволи на Улдрикис да вкара още веднъж топката в противниковата врата.

Само пет минути по-късно резултатът стана 3:0. Точен бе Янис Икауниекс от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Алберт Алаведра срещу резервата на домакините Алвис Яунземс. Икауниекс не изпълни по най-убедителния начин наказателния удар, като пробва нещо като “Паненка” и стреля в средата на вратата, но топката все пак се оплете в мрежата.