Кристиано Роналдо, Жоао Моутиньо и Рафаел Герейро няма да вземат участие в гостуването на Португалия на Швейцария в Лигата на нациите този уикенд, разкри селекционерът на „мореплавателите“ Фернандо Сантош.

Триото бе извинено от пътуване до Женева по-скоро заради почивка от наставника, отколкото заради някакви болежки. „Не става въпрос за физически проблеми, а по-скоро за даване на почивка. Няма да има никаква логика в това да пътуваме до Швейцария с 26 играчи, когато можем да разполагаме със само 23 на пейката“, каза треньорът на португалците на днешната пресконференция в Лисабон, без да дава допълнителни подробности.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Роналдо, петкратен носител на „Златната топка“, не участва в последната тренировка преди заминаването на състава за Женева. Португалия се изправя срещу Швейцария в опит да остане на върха във втора група в Лига А на Лигата на нациите.

След равенството 1:1 с Испания в Севиля и два успеха в Лисабон срещу швейцарците, в който Роналдо вкара две попадения, и Чехия, „мореплавателите“ имат седем точки, с две повече от испанците.