Казахстан спечели с 2:0 първия си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите срещу Азербайджан. Двете попадения бяха дело на Абат Аймбетов (50’, 57’). Интересното е, че през първата част гостите играха по-добре и имаха няколко отлични положения за откриване на резултата, но така и не успяха да преодолеят Игор Шацкий.

Казахстан поведе в резултата в самото начало на второто полувреме, когато Абат Аймбетов изстреля страхотен шут от около 25 метра и след рикошет той влетя в мрежата много красиво и след отклоняване в горната греда.

Домакините пратиха топката в мрежата на азерите за втори път само няколко минути по-късно чрез появилия се като резерва Оразов след многоходова комбинация, но след преглед с ВАР попадението бе отменено поради засада.

Играчите на Магомед Адиев вкараха ново попадение в 57-ата минута, когато отлично разиграване на десния фланг доведе до центриране а там отново Аймбетов изпревари двамата централни бранители и отново прати топката в мрежата. Голът отново бе проверяван няколко минути с ВАР за засада, но в крайна сметка бе признат.

С тази победа Казахстан се изкачи на първото място в група C от Лигата на нациите, където са още тимовете на Беларус и Словакия.