Нидерландия надви трудно с 1:0 Полша на “Йохан Кройф Арена” в първи мач за двата отбора в група 1 на дивизия “А” в Лигата на нациите. Срещата бе ръководена от най-добрия български съдия Георги Кабаков.

Новият селекционер на "лалетата" Дуайт Лодевегес заложи на схемата 4-3-3. Той се довери на триото в атака Стивън Бергвайн, Мемфис Депай и Куинси Промес. В халфовата линия бяха Френки де Йонг и Жоржиньо Вайналдум, а в защита -  Вирджил ван Дайк. На вратата бе Яспер Силесен.

Гостите бяха без голямата си звезда Роберт Левандовски, който получи почивка. Атаката бе водена от Кшищоф Пьонтек, който бе подпомаган от Пьотър Жиелински от по-задна позиция. В защита бе капитанът Камил Глик, а титулярен страж бе Войчех Шчесни.

"Оранжевите" владееха положението през първата част, но не стигнаха до попадение. В 13-ата минута Йозвиак опита далечен изстрел, който мина встрани от очертанията. В 22-ата се откри добра възможност пред Промес, но и неговият удар по посока на далечния долен ъгъл се оказа неточен. В 27-ата Ван Дайк надскочи всички при центриране от ъглов удар, но опитът му с глава попадна в ръцете на Шчесни. В 33-ата Пьонтек насочи добре свой изстрел, но Яспер Силесен успя да го избие в ъглов удар. Малко след това Депай си пробва късмета, но не умери добре коженото кълбо. В последните секунди на полувремето воле на Де Йонг беше спряно от близката странична греда.

В 49-ата минута Депай не успя да овладее след центриране отдясно и пропусна отличен шанс да се разпише. В 58-ата той се опита да прехвърли Шчесни, но стражът не му подволи да го стори. В 61-ата Де Йонг центрира в наказателното поле, след което Ханс Хатебур насочи топката успоредно на вратата, а Бергвайн беше на точното място, за да завърши за 1:0 в полза на Нидерландия. В 64-ата Промес стреля, но Шчесни улови удара му.