Италия спечели с 2:1 срещу Унгария у дома в среща от група 3 на Дивизия А в Лигата на нациите. "Скуадра адзура" изигра отличен мач и пропусна да запише убедителна победа над отбора, който само преди няколко дни разплака Англия. Николо Барела (30) и Лоренцо Пелегрини (45) вкараха за италианците, а голът за гостите дойде след автогол на Джанлука Манчини в 61-ата минута. 
"Скуадрата" започна много активно и още във втората минута Манчини можеше да открие, но стреля с глава в ръцете на вратаря Денес Дибуш. В 13-ата минута пак той бе във фокуса на вниманието, след като игра с ръка в наказателното си поле при изпълнение на пряк свободен удар, но бързата проверка с ВАР не доведе до дузпа. Гостите отговориха с шут на Роланд Шалай в 26-ата минута, който беше избит от Джанлуиджи Донарума. 
 
В 30-ата минута Италия поведе с гол на Николо Барела, който получи отличен пас от Спинацола пред наказателното поле. Две минути преди почивката  Распадори изведе Пелегрини на добра позиция, но вместо да стреля, той потърси с пас Ньонто. 18-годишният нападател обаче беше изпреварен от противников защитник за топката. При следващата атака на италианците Политано преодоля Атила Шалай отдясно и върна топката в наказателното поле. Тя стигна до Пелегрини, който направи 2:0.
 
Унгария започна по-добре втората част и в 53-ата минута се наложи Донарума да се намесва решително след удар на Собослай. Две минути по-късно Политано разтресе напречната греда с далечен шут. 
 
В 61-ата минута резервата Атила Фиола центрира, а Манчини с нескопосана намеса прати топката в собствената си врата за 2:1. Автоголът вдъхна увереност на гостите и те погледнаха по-смело към италианската врата. В 69-ата минута Донарума спаси два последователни удара на Роланд Шалай и Вили Орбан.
 
До края на не се стигна до сериозни положения за гол и така "адзурите" спечелиха първата си победа в тазгодишното издание на Лигата на нациите.
 
Италия поведе в класирането на групата с актив от 4 точки, а Унгария вече е на втората позиция със своите 3 пункта. Следва Германия с 2 точки, а Англия е на дъното само с 1 спечелен пункт.
 
ИТАЛИЯ - УНГАРИЯ 2:1
 
1:0 Барела (30), 2:0 Пелегрини (45), 2:1 Манчини (61-автогол)
 
Италия: Донарума, Калабрия, Манчини, Бастони, Спинацола, Пелегрини, Кристанте, Барела, Политано, Ньонто, Распадори
 
Унгария: Дибуш, Него, Ланг, Орбан, Ат. Шалай, Ж. Наги, Шафер, Собослай, А. Наги, Р. Шалай, Ад. Салай