Италия и Германия завършиха наравно 1:1 мача си от първия кръг на новото издание на Лигата на нациите. В 70-ата минута Лоренцо Пелегрини изведе адзурите напред в резултата, но само две минути по-късно Йосуа Кимих развали празника на съперника и оформи равенството, което остана непроменено до края.

Gulliver/GettyImages
40 снимки


Германия наложи пресата си и принуди съперника да се защитава от самото начало на двубоя. В осмата минута Томас Мюлер опита нещо интересно, но пасът му бе блокиран от италианската защита. 

След четвърт час игра Серж Гнабри проби страхотно в наказателното поле на съперника и стреля, но Джанлуиджи Донарума се отчете с брилянтно спасяване. Италия отвърна с изстрел на Лоренцо Пелегрини, който обаче бе блокиран, а малко след това и страничният съдия вдигна флага си за засада. 

В 26-ата минута Томас Мюлер се включи добре в наказателното поле и моментално шутира към вратата, но защитата на Италия се справи.

Десетина минути по-късно Давиде Фратези опита удар от средно разстояние, но прати топката вдясно от целта. Секунди след това Джанлука Скамака получи добър пас на границата на наказелното поле и стреля към вратата, но нацели лявата греда. 

Бундестима не успя да се възползва от пълната анархия в наказателното поле на противника и след дълго разбъркване Гнабри стреля над вратата на Донарума. 

Със старта на втората част домакините заиграха по-добре и още в първите минути Скамака отново се размина с откриващото попадение, след като с гръб към вратата все пак успя да стреля с глава, но неточно. Първият точен удар за Скуадрата бе именно на Скамака, когато в 54-ата минута опита технично изпълнение, но Нойер се справи с лекота. 

След час игра страстите се нажежиха, след като Керер влезе остро в краката на Политано, а след това спор между Кимих и Флоренци доведе до разправия между играчите. 

В 70-ата минута италианците нанесоха своя удар. Нонто напредна отдясно и центрира успоредно на голлинията, където Лоренцо Пелегрини бе на точното място, за да засече и да прати кълбото право в мрежата на Нойер. 


Радостта на Италия обаче издържа само две минути. В 73-ата минута Йосуа Кимих засече отскочила топка и я прати във вратата на Донарума, изравнявайки равенството. Попадението бе проверено за игра с ръка на Вернер, каквато имаше, но бе преценено, че е била неволна.


В добавеното време Италия пропиля страхотна възможност да вземе максимума, след като никой не засече добро центриране на Пелегрини към наказателното поле. 

Така двата тима стартираха кампанията в Лигата на нациите с равенство и взеха по точка от двубоя. 


Италия - Германия  КР 1:1
1:0 Лоренцо Пелегрини 70'
1:1 Йосуа Кимих 72'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Италия: 1. Донарума, 7. Флоренци, 15. Ачерби, 23. Бастони, 3. Бираги, 21. Фратези, 16. Кристанте, 8. Тонали, 17. Политано, 9. Скамака, 10. Пелегрини

Селекционер: Роберто Манчини

Германия: 1. Нойер, 5. Керер, 2. Рюдигер, 15. Зюле, 17. Хенрихс, 6. Кимих, 8. Горецка, 10. Гнабри, 13. Мюлер, 19. Сане, 9. Вернер

Селекционер: Ханзи Флик

Съдия: С. Йованович, Сърбия
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня