Република Ирландия срази с 3:0 Шотландия в среща от група В1 на турнира Лига на Нациите. За ирландците това е първа победа, а с нея три отбора се изравниха с по 3 точки. Толкова имат Армения и Шотландия, а на върха е Украйна с 6.

Трой Парот и Майкъл Обафеми – сочени като резервен избор за атаката, този път се развихриха и всеки от тях вкара по веднъж за отбора на Стивън Кени. Шотландците бяха тотално беззъби и почти не застрашиха вратата на Кеомин Келехър.

Република Ирландия откри резултата в 20-ата минута благодарение на опитния защитник Шейн Дъфи. Дъфи скочи най-високо при центриране от корнер и отклони топката към халфа Алън Брауни, за когото остана удоволствието да я вкара в мрежата.

Осем минути по-късно се разписа за 2:0 и Трой Парот, който овладя прекрасно центриране на Обафеми. С получаването на топката Парот елиминира защитата и прониза за втори път Крейг Гордън.

Шест минути след началото на второто полувреме Обафеми за трети път вдигна на крака трибуните на "Авива Стейдиъм", разписвайки се със зрелищен изстрел извън границата на наказателното поле.

Така Република Ирландия постига първа победа от 13 мача в Лигата на Нациите. По-рано в същата група Украйна спечели със същия резултат срещу Армения.

В друга ранна среща, но от група С1 Фарьорските острови победиха с 2:1 Литва и записаха първи успех. Фьодор Черних откри за литовците още в 6-ата минута, а в 20-ата от дузпа Вильомур Давидсен изравни за северняците. Крайното 2:1 беше фиксирано още преди края на първото полувреме от Якуп Андреасен.

В групата с по 6 точки начело са Турция и Люксембург, които ще срещнат по-късно днес на стадион Жози Бартел във Великото херцогство.