Националният отбор на Германия разгроми този на Италия с 5:2 и изравни най-убедителната си победа срещу „Скуадра адзура“, а селекционерът на тима Ханзи Флик призна, че е много щастлив от показаното от неговите възпитаници.

„Важно е, че победихме преди да излезем във ваканция. Отборът свърши отлична работа. Вече насочваме мислите си към Световното първенство. Преди това ни остават още два мача в Лигата на нациите през септември, които няма да са лесни. Ще видим къде можем да се подобрим“, заяви Флик.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

„Всички момчета заслужават похвала за представянето си, особено на фона на това, че той дойде в края на толкова тежък сезон. Всичко, което планирахме, беше реализирано“, продължи бившият наставник на Байерн Мюнхен.

„Излязохме с максимална увереност. Нещата потръгнаха добре от самото начало. Никога не е приятно, когато получаваш голове, но да не говорим за това сега“, каза пък вратарят на Бундестима Мануел Нойер.

Стражът записа своя 113-и мач за националния тим. Толкова има и бишият му съотборник Филип Лам, като двамата делят шестото място във вечната ранглиста на Германия.