Норвегия победи Швеция с 3:2 в мач от Лигата на Нациите.  В герой за норвежките се превърна звездата им Ерлинг Холанд, който вкара първите два гола за успеха, а след това центрира и за третия, който бе дело на Александър Сьорлот с глава.

Холанд, който през лятото премина в Манчестър Сити, откри резултата още в десетата минута след хубав удар в долния ляв ъгъл след атака на Фредрик Бьоркан.

В 52-рата минута бе отсъдена дузпа за домакините за нарушение срещу Александър Сьорлот, като ситуацията бе прегледана с ВАР - системата за видео повторения в помощ на съдиите. Холанд пое отговорността да изпълни наказателния удар и не сбърка - 2:0.

Малко след час игра Швеция се върна в мача, като точен бе Емил Форсберг, който вкара с хубав удар в горния ляв ъгъл след асистенция на Деян Кулушевски.

В 77-ата минута обаче Норвегия си върна аванса от два гола, след като Холанд този път центрира на задна греда за Сьорлот, който с глава вкара в близкия ъгъл.

В последната минута на добавеното време резервата на шведите Виктор Йокерес вкара втори гол за гостите, но бе късно за повече.

С трите точки Норвегия е убедителен лидер в групата си, докато шведите са на трето място със само три точки.