Селекцията на Грузия победи с 2:0 югозападните ни съседи от Северна Македония и оглави Група С4, в която е и българският национален тим. В герой за грузинците отново се превърна звездата на Наполи – Хвича Кварацхелия, който бе най-деен за тима на Вили Саньол, а отбеляза и второто попадение.

БГНЕС
16 снимки

Първото полувреме беше сравнително равностойно, като нямаше много голови положения. Все пак грузинците успяха да стигнат до попадение в 35-ата минута, когато Кварацхелия проби в наказателното поле и опита остър пас, след който топката рикошира в Боян Миовски и влетя във вратата на Северна Македония.

Вторият гол за домакините дойде в 64-ата минута, когато Буду Зивзивадзе отне топката, пробяга голямо разстояние с нея и подаде на Кварацхелия, който вкара попадение, приписано този път на негово име. Седем минути по-късно Зивзивадзе беше изведен по чудесен начин, но вместо да направи преднината на съотборниците си още по-убедителна, той стреля от външната страна на мрежата.

Така или иначе, Грузия постигна четвъртата си победа в турнира и кръг преди края е недостижима на върха с цели 13 точки. Северна Македония остана втора със 7 пункта, което дава надежда на България, която е с 4 пункта.