Германия стартира участието си в Лига на нациите с разгромна победа с 5:0 в Дюселдорф. Двубоят се превърна в шоу на Джамал Мусиала. Звездата на Байерн, който изненадващо не попадна сред номинираните за "Златната топка", вкара един гол и направи три асистенции. В 27-ата минута Никлас Фюлкруг откри резултата, а в 58-ата Мусиала удвои. Малко след това се разписа и Флориан Виртц. В 78-ата минута Александър Павлович вкара дебютния си гол за Бундестима, а крайният резултат оформи Кай Хавертц от дузпа, която сам изработи. 

Gulliver/GettyImages
24 снимки

В 13-ата минута Милош Керкез опита удар от далечна дистанция, с който не затрудни Тер Стеген. Малко след това Роберт Андрих шутира от далечна дистанция, но Петер Гулаши нямаше проблеми и улови. 

В 20-ата минута Германия организира отлична атака, при която Виртц и Мусиала комбинираха, а топката се озова в Никлас Фюлкруг, но нападателят пропусна. 

В 27-ата минута резултатът беше открит. Паскал Грос намери Виртц отдясно. Офанзивният футболист подаде към Давид Раум на далечната греда, а той върна към Джамал Мусиала. Халфът се освободи и останал сам срещу вратаря пусна към Никлас Фюлкруг, а той на празна врата вкара за 1:0. 

Пет минути след това Германия беше близо до втори гол. Мусиала проби отляво и върна към Грос. Халфът центрира към далечната греда, където Кай Хавертц отправи удар с глава, който срещна горната греда. 

В края на първата част Мусиала пусна извеждащ пас към Хавертц. Нападателят напредна и от удобна позиция не успя да уцели вратата. 

В 58-ата минута Германия организира страхотна контраатака. Виртц овладя топката след изпълнение на корнер пред своето наказателно поле. Той пусна извеждащ пас към Джамал Мусиала. Халфът надбяга двама защитници, като стигна пред противниковото наказателно поле, където се забави. Все пак се справи с Орбан, след което прати топката във вратата за 2:0. 

В 65-ата минута Бундестима стигна до трети гол. Джамал Мусиала напредна отляво и намери Виртц пред наказателното поле. Халфът се освободи и с плътен удар в близкия ъгъл вкара трети гол. 

В 72-ата минута германците пропуснаха да вкарат трети гол. Удар на Кимих беше избит от Гулаши. Топката се озова в Хавертц, който нанесе удар от движение, като кълбото срещна горната греда, а след това тупна пред голлинията. 

Три минути след това Та свали топката на далечната греда след центриране от корнер за Робин Кох. Защитникът обаче не успя да нанесе хубав удар от удобна позиция с глава. 

В 77-ата минута Александър Павлович вкара дебютния си гол за Маншафта. Халфът беше изведен от Мусиала в наказателното поле и с прецизен удар вкара за 4:0. 

Четири минути след това Хавертц проби и беше фаулиран в наказателното поле от Орбан. Главният съдия посочи бялата точка, а потърпевшият вкара за 5:0. 


Германия - Унгария 5:0

1:0 Никлас Фюлкруг (27)

2:0 Джамал Мусиала (58)

3:0 Флориан Виртц (65)

4:0 Александър Павлович (77)

5:0 Кай Хавертц (81-дузпа)

Германия: Тер Стеген, Кимих, Раум, Шлотербек, Та, Андрих, Грос, Мусиала, Хавертц, Виртц, Фюлкруг

Селекционер: Юлиан Нагелсман 

Унгария: Гулаши, Балог, Дардай, Керкез, Наги, Него, Орбан, Салай, Шефер, Собослай, Варга

Селекционер: Марко Роси