Франция победи Хърватия като гост в двубой от турнира Лига на нациите. Гризман откри резултата за гостите в 8-ата минута, но Влашич в 65-ата минута възстанови равенството. В 79-ата минута Мбапе направи резултата 2:1 за френския тим. След този успех "петлите" са с актив от 10 точки, колкото има и Португалия след успех над Швеция с 3:0.

В 8-ата минута на двубоя "петлите" откриха резултата. Антоан Гризман получи топката в наказателното поле и с мощен шут матира вратаря на домакините. Франция имаше възможност да реализира и втори гол в 15-ата минута, но Мбапе не съумя да се разпише от чудесна възможност.

Антони Марсиал се срина в наказателното поле на домакините в 19-ата минута, но съдията остави играта да продължи. Домакините отвърнаха с опасни ситуации създадени от Марио Пашалич, но гол за "шахматистите" през първата част не падна.

През втората част Хърватия стигна до изравнителен гол като Влашич се разписа в 65-ата минута на срещата. Франция отново излезе напред в резултата с попадение в 79-ата минута, когато Мбапе се разписа след асистенция на Дин.

Хърватия се вдигна да търси изравняването и създаде няколко опасни положения чрез Крамарич и Ковачич, но Лорис беше на ниво и запази успеха на "петлите".

Хърватия - Франция 1:2
голмайстори: 0:1 Гризман (8), 1:1 Влашич (65), 1:2 Мбапе (79)

Ето и съставите на двата тима:

Хърватия: Ливакович, Уремович, Ловрен, Вида, Баришич, Бадел, Модрич, Пашалич, Влашич, Перишич, Петкович;

Франция: Лорис, Менди, Варан, Лангле, Дин, Толисо, Нзонзи, Рабио, Гризман, Мбапе, Марсиал