Феновете на Босна и Херцеговина демонстративно напуснаха трибуните по време на мача срещу Румъния (1:0) от Лигата на нациите. Тяхното искане е за оставка на селекционера Ивайло Петев, който е нежелан от феновете в Босна от самото начало и често е подлаган на критики в бившата югославска република.

Според медиите в страната бъдещето на Петев като национален селекционер зависи именно от първите мачове в Лигата на нациите. Босна стартира в надпреварата с равенство 1:1 срещу Финландия, като стигна до ремито с гол секунди преди последния съдийски сигнал, но пък тази вечер спечели с 1:0 срещу Румъния. Головете вкара Смаил Превляк, който и в двата мача влезе от резервната скамейка. Босна и Херцеговина е лидер в групата си с актив от 4 точки, толкова има и Финландия. Черна гора е с 3, докато Румъния е последен с 0.

Двубоят в Зеница започна с четвърт час закъснение, като официалната причина бе заради лоши метеорологични условия - гръмотевици и дъжд. През първото полувреме румънският отбор създаде по-чисти голови положения, но ги пропиля. Георге Пушкаш бе в основата на повечето от тях, като веднъж и вратарят на Босна Ибрахим Шехич се намеси отлично. В края на първата част страхотна изява имаше и стражът на гостите Флорин Ница, спасявайки удар на Един Джеко. В началото на втората част в игра влезе Превляк, който в 68-ата минута донесе трите точки за Босна. 

Напрежение за Петев имаше и при интервюто след края на срещата по местната телевизия. Българинът бе затрупан с въпроси за стила на игра и проблемите в тима.

"Мисля, че показахме добри неща, но все още има какво да подобрим. Искам всеки мач да е по-добър. Работим и се надявам след четири дни да изглеждаме по-добре. Лошото е, че хубавите неща лесно се забравят и се гледа само негативното. Трябва да се борим, резултатът е най-важен", заяви Петев и си тръгна видимо ядосан.