Шампионско посрещане имаше за Карим Бензема при пристигането му в лагера на френския национален отбор. "Петлите" започнаха подготовка за предстоящите мачове от Лигата на нациите с Дания, Хърватия и Австрия. 
 
Един от първите, който поздрави нападателя на Реал Мадрид за триумфа в Шампионската лига, бе Килиан Мбапе. Звездата на ПСЖ с широка усмивка прегърна топло Бензема и сложи край на спекулациите, че двамата са в обтегнати отношения. Веднага след отказа на Мбапе да официализира постигнатата договорка за трансфер в Реал Мадрид тръгнаха слухове, че Карим бил много разочарован от решението му. 

"Бих искал Мбапе да беше сбъднал мечтата си да дойде в Реал Мадрид и да можеше да играем заедно, но той избра ПСЖ и това негово решение трябва да бъде уважавано”, сподели пред Telefoot 34-годишният Бензема.

Карим той беше поздравен още от селекционера на Франция - Дидие Дешан и съотборниците му  Рафаел Варан, Антоан Гризман, Усман Дембеле, Юго Лорис, Н'Голо Канте и други.
 
По време на отборната вечеря целият отбор аплодира Бензема, а Дешан след кратка реч поздрави Карим с вдигнати пет пръста - жест, използван от самия нападател след финала на Шампионската лига, отбелязвайки неговата пета победа в турнира.