Селекционерът на националния отбор на Испания Луис Енрике говори на пресконференция пред медиите, след като обяви състава си за контролата срещу Уелс и за двубоя срещу Англия от Лигата на нациите.

За втори пореден път аут листата, заради треньорско решение, е левият бек на Барселона Жорди Алба. Сред отсъстващите е и нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коста. Поради травми аут са Даниел Карвахал, Серхи Роберто, Иняиго Мартинес и Иско.

В списъка се завръщат Коке, Пако Алкасер, Марк Бартра и Джони Кастро Ото.

"Защо Алба не е в групата? Не мога да говоря за хора, които не са повикани. Аспиликуета обикновено играе като десен бек в Челси. И Джони Ото също е десен защитник, но по-често играе като ляв. В Селта обикновено играеше като десен, когато Уго Майо липсваше", каза Енрике.

"Относно Пако Алкасер мога да кажа, че той имаше страхотен период във Валенсия. С нас в Барселона не успя да запише много минути. В Дортмунд играе прекрасно, представя се добре, вкарва голове и аз съм доволен, че той е тук с нас", добави специалистът.

"Липсата на Иско със сигурност е едно от нещата, върху които мислим. Неговата липса ще бъде преодоляна трудно, той е един много решителен играч. Имаме играчи, които могат да застанат на неговата позиция, но те имат доста по-различни качества. Себайос може да го замести, както и Марко Асенсио и Яго Аспас...Готов съм да пусна всеки футболист, който би ни помогнал", каза още Енрике.

"Всеки повикан има заслуги, има причини да бъде тук. Коке е много важен играч за своя клуб. Готов съм да работя с всеки, който ще даде нещо допълнително на отбора. Никога не отхвърлям играч заради лични причини. Ако не повикам някого, то е поради чисто спортно-технически такива. Още от първия ден казах, че ще има играчи, които са на много високо ниво, но ще остават извън състава - неща, които може би са несправедливи, но има място само за 23 играчи", заключи астуриецът. 

Световният шампион от 2010 година играе с Уелс в Кардиф на 11 октомври, а на 15-ти същия месец приема „Трите Лъва“ в Севиля.