Джанлуиджи Донарума бе в основата на триумфа на Италия на UEFA EURO 2020. Той помогна на тима на два пъти да елиминира съперник след изпълнения на дузпи - на полуфиналите срещу Испания и на финала срещу Англия. Сега на “адзурите” им предстои нов сблъсък с испанците, този път на полуфиналите на Лигата на нациите.

“Знаем, че Испания има страхотен отбор. Ние имахме някои проблеми в полуфинала срещу тях, така че ще се подготвим, за да се представим по-добре. Ние обаче се подобрихме и те ще се страхуват от нас. На Европейското испанците бяха много агресивни, печелеха единоборствата. Треньорът ни знае какво прави и ще ни нареди по най-добрия начин на терена, ние му вярваме.

Донарума сподели колко му е помогнал Джанлуиджи Буфон:

“Джиджи е невероятен. Често говорим, имаме специална връзка. Той е най-добрият в света, един от най-добрите вратари в историята. Много съм горд, че съм работил с него в националния отбор, да съм тренирал с него. Научих много от него, всяка тренировка ми помагаше да ставам по-добър. Само мога да му благодаря за всичко, което направи за мен. За да играеш на неговия стандард, ти трябват много качества, някои от които не се учат.

Вратарят говори и за серията на Италия от 37 поредни мача без загуба: “Мислим за това и се надяваме да продължи колкото е възможно по-дълго, за да поставим още по-дълъг рекорд, защото можем да го направим. Страхотен отбор сме и постигнахме много, но трябва да останем скромни. Европейското беше невероятно приключение. Трябва да благодирам на Манчини, за това, че повярва в този отбор от началото. Тези 50 дни по време на Евро 2020 ни се сториха кратки, защото се забавлявахме. Зарадвахме италианците, донесохме им много радост. Знаем, че този период не беше лесен, всички страдахме. Затова бяхме толкова щастливи, че ги накарахме да се гордеят.”