Селекционерът на Франция Дидие Дешан заяви, че неговият тим все още е един от най-добрите в света, след като "петлите" победиха Белгия с 3:2 в Торино в полуфинален сблъсък от Лигата на нациите.

"Червените дяволи" натрупаха комфортна преднина от 2:0 преди почивката, но през второто полувреме играчите на Франция доминираха и стигнаха до пълен обрат. "Загубихме от Швейцария на Евро 2020, но френският национален отбор все още е жив. Потвърдихме това срещу Белгия, които са най-добрият отбор в Европа, в света. Ние все още сме сред най-добрите в света. Това е един от най-хубавите ми мачове начело на Франция, заради начина, по който се разви, и класата на съперника. Въпреки тежката ситуация, показахме гордост и характер, за да обърнем. Това е един страхотен момент за нас", сподели Дешан след успеха.

"Не бяхме на нужното ниво в края на първото полувреме, но когато заиграхме по-агресивно, нещата се промениха. Килиан Мбапе нямаше никакви съмнения. Той беше решителен, след като на Европейското му липсваше ефективност. Винаги съм казвал, че Франция е по-силен отбор с Килиан, отколкото без него", каза треньорът на Франция относно Мбапе, който се отличи с гол и асистенция.

В много атрактивен двубой на "Ювентус Стейдиъм" Белгия поведе с 2:0 преди почивката с голове на Яник Караско и Ромелу Лукаку, дошли след асистенции на Кевин де Бройне. През второто полувреме Карим Бензема върна един гол, а Килиан Мбапе изравни резултата, преди Тео Ернандес да донесе успеха на "петлите" в 91-та минута с първия си гол за националния отбор.

По този начин Франция се класира за финала на Лигата на нациите, където в неделя от 21:45 часа българско време ще се изправи срещу Испания, докато от 16:00 часа в същия ден Италия и Белгия ще спорят за третото място.