Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан обобщи мача с Дания от Лигата на нациите. "Петлите" загубиха с 0:2 на "Паркен", като допуснаха и двете попадения в послединя четвърт час на първото полувреме.

"Не мисля, че сме катастрофирали. Имахме много положения, но не ги реализирахме, а също така допуснахме грешки в защита. Имаме млад отбор, повечето играчи нямат опит да играят на най-високо ниво.

Не става въпрос за тактика. Когато при четири корнера датчаните са с човек по-малко, можеш да играеш с трима, с петима, с дванадесет защитници - няма значение. Не се притеснявайте, ще се възползваме от завръщането на играчи с международен опит. Няма нужда да се тревожите. Гледах няколко мача вчера и някои други силни отбори също имаха поражения.

Няма нужда да мислите, че сме най-силните от всички. Трябва да се борим. Разбира се, досадно е да губиш. Това е напомняне какво ни очаква след два месеца. Сега сме далеч от най-високото ниво, той поставя най-високите изисквания. Не търся извинения днес, но е важно да възстановим всичките си сили през следващите два месеца", заяви Дешан.