Босна и Херцеговина, предвождана от българина Ивайло Петев победи Черна гора с минималното 1:0 в петия си двубой от това издание на Лигата на нациите. По този начин страната се връща в Лига А на надпреварата, каквато бе и поставената задача пред бившия наставник на Лудогорец и националния отбор на България.

БГНЕС
9 снимки

Босненците заслужено стигнаха до крайния успех, след като бяха по-опасният отбор в по-голямата част от мача. Те стигнаха до гол в 34-ата минута, когато се разписа Ермедин Демирович, но той беше отменен от ВАР заради тънка засада.

Все пак лявото крило стигна до редовно попадение в добавеното време на първата част, когато при центриране от дясно звездата Един Джеко чукна с глава топката към Демирович, който беше точен от воле. След почивката гостите владееха инициативата, но това не им помогна да стигнат поне до равенство.

Така със своите три успеха и две ремита съставът на Петев събра 11 точки и кръг преди края е недостижим.

Това означава, че Босна веднага се завръща в елита на Лигата на нациите след изпадането си в Дивизия В през миналото издание. Черна гора пък остана на втората позиция със 7 спечелени пункта.

В понеделник босненците завършват кампанията с визита на Румъния, а днешният им противник приема Финландия.