Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош сподели причината защо капитанът на европейския шампион Кристиано Роналдо няма да играе срещу Италия в Лигата на нациите.

Опитният наставник на Португалия довери, че Роналдо има желание да се фокусира изцяло върху представянето си в Ювентус и предпочита да не играе срещу „скуадра адзура”.

Роналдо не е в списъка на Фернандо Сантош за предстоящите мачове, но съотборникът на CR7 в Юве – Жоао Кансело, е в избора на Португалия. Марио Руи, както и бившият нападател на Милан Андре Силва също попадат в списъка.

„Говорих с Кристиано и той ми сподели, че се нуждае от допълнителна адаптация в Торино. Той ще остане да тренира с Ювентус и няма да бъде с нас”, сподели Сантош на пресконференция.

Съставът на Португалия за Хърватия и Италия:

Бето, Клаудио Рамос, Руи Патрисио, Седрик Соареш, Жоао Кансело, Луис Нето, Марио Руи, Педро Мендеш, Пепе, Рафаел Герейро, Рубен Диаш, Бруно Фернандеш, Жедсон Фернандеш, Пизи, Ренато Санчес, Рубен Невеш, Сержио Оливейра, Уилиам Карвальо, Андре Силва, Бернардо Силва, Брума, Желсон Мартинш, Гонсало Гуедеш, Рони Лопес