Капитанът на националния отбор на Белгия Кевин де Бройне не попадна в състава на "червените дяволи" за предстоящите срещи с Италия и Франция от Лигата на нациите.

33-годишният халф на Манчестър Сити в момента е контузен, а националният селекционер Доменико Тедеско добави, че се е съобразил с искането на играча да му даде повече време за семейството - нещо, което той поиска публично след септемврийския прозорец от мачове.

Белгия гостува в четвъртък на Италия в Рим, а на 14 октомври приема Франция в Брюксел.

Тедеско обясни, че между него и Де Бройне отношенията са нормални и капитанът на тима го е уверил, че ще носи националната фланелка поне до световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година.

"Имах дълъг телефонен разговор с Кевин. Той има контузия сега, но е много мотивиран да продължи да играе за Белгия до световното първенство през 2026 година. Той помоли да не го включвам в състава и за мачовете през ноември, за да може да се погрижи за тялото си. С това Световно клубно първенство програмата става още по-тежка. Затова и не съм го викал сега, няма и да го викам през ноември. Но когато дойдат наистина важните двубои - тези за световното първенство, той ще бъде тук", обясни Тедеско.

От състава за предстоящите двубои липсва и централният нападател Ромелу Лукаку, въпреки добрите му игри за Наполи от началото на сезона. /БТА