Отборите на Германия и Испания не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в мегасблъсъка от турнира Лига на нациите. Тимо Вернер откри в 51-ата минута, но Хосе Луис Гая донесе равенството на "Ла Фурия" в петата минута от добавеното време. 

Тимът на "Маншафта" изигра много силен двубой и имаше шанса да отбележи и още положения, особено през първата част, когато Давид Де Хеа направи няколко ключови спасявания. Испанците не показаха най-добрата си иhра и трябва да са доволни от спечелената точка. В неделя възпитаниците на Йоаким Льов гостуват на Швейцария, докато тези на Луис Енрике приемат Украйна. 


Срещата започна с лек натиск на Германия, но без опасности пред вратата на Давид Де Хеа.

Първата ситуация дойде в 10-ата минута и бе на сметката на домакините. Тони Кроос центрира на далечната греда от пряк свободен удар, където Тило Келер засече добре с глава, но Де Хеа успя да легне и да избие удара му в корнер.

Млако след това и испанците застрашиха сериозно вратата на своя опоненет. Топката бе изпратена в половината на Германия. Вратарят Кевин Трап излезе напред, но не се разбра с Антонио Рюдигер и топката премина покрай него. Родриго се опита да се възползва от това неразбирателство, но Трап успя да се върне и да направи шпагат точно преди нападателят да стреля. 

В 15-ата минута Юлиан Дракслер получи хубаво подаване отдясно в наказателното поле и опита изстрел в близкия в близкия ъгъл на Де Хеа, който парира шута в ъглов удар. 

Три минути след това отноно вратарят на Манчестър Юнатед трябваше да се намества. Кроос изпрати подаване надясно за Тило Келер, който свали дборе с глава за Лерой Сане. Новото попълнение на Байерн отправи силен изстрел с левия крак, но Де Хеа изби над гредата.  

В 23-ата минута "ла фурия" отново погледна към вратата на Трап. Топката бе центрирана на далечната греда от пряк свободен удар. Тя бе свалена за Серхио Бускетс, който бе оставен непокрит, и халфът отправи изстрел, но право в ръцете на вратаря.

Пет минути след това Феран Торес опита удар от границата на наказателното поле, но над вратата на домакините.

В 36-ата минута Тимо Вернер напредна в половината на госитте и стреля, но над вратата на Де Хеа.

В последната минута на първата част Родриго се измъкна отляво сам срещу Трап и стреля, но вратарят на Айнтрахт парира изстрелът.  

На почивката Ансу Фати направи дебют за националния тим на Испания, след като замени Хесус Навас.

Шест минути след началото на второто полувреме домакините откриха. Левият бек на Аталанта Робин Госенс напредна добре отляво и центрира по земя в наказателното поле. Там Тимо Вернер успя да поеме добре топката, преодоля двама играчи на Испания и с хубав удар по тревата намери вратата на Де Хеа – 1:0.

В 58-ата минута Родриго отправи силен удар по посока на вратата на домакините, но топката премина малко над напрчената греда. 

Четири минути след това домакините пропуснаха страхотна възможност да удвоят резултата. Лерой Сане показа скоростта си по лявото крило, след което центрира към далечната греда, където Вернер засече с крак, но топката се оплете от външната страна на мрежата на Де Хеа. 

Малко след това Микел Мерино замени Серхио Бускетс в тина на Луис Енрике. Първата промяна за Германия пък бе принудителна, след като Лерой Сане поиска да бъде заменен. На негово място влезе Матиас Гинтер. 

В следващите минути "Ла Фурия" тръгна по-смело в предни позиции и съдаде няколко добри ситуации за попадение. 

В 65-ата минута Фабиан Руис се озова сам срещу Трап, но германският страж парира удара му. В 71-ата Тиаго Алкантара пробва мощен шут извън наказателото поле, но леко в аут. 

Минута след това силен удар на Кроос също не намери очертанията на вратата.  

В 78-ата минута Никлас Зюле засече с глава от точката за дузпа центриране от свободен удар, но топката премина точно над напречната греда. 

Десет минути преди края на редовното време Ансу Фати падна в наказателното поле на Германия, но съдията Даниеле Орсато даде знак, че не е видял нищо нередно и няма основание да даде дузпа. 

В 87-ата минута Родриго засече с глаа центриране от ъглов удар, но високо над вратата на Трап.

Във втората минута на добавеното време Фати прати топката с глава във вратата на Германия, но съдията Орсато отсъди нарушение в атака на Серхио Рамос при отскока за топката срещу Матиас Гинтер.

Когато вече всички очакваха мачът да приключи при този резултат Хосе Луис Гая изненада домакините и успя да изравни. Феран Торес центрира в наказателното поле, а защитникът успя да я засече и прати отблизо във вратата на Трап, като по този начин бе оформен и крайния резултат от 1:1.


ГЕРМАНИЯ – ИСПАНИЯ 1:1

1:0 Тимо Вернер 51'

1:1 Хосе Луис Гая  90+5'

Стартови състави на двата отбора:

ГЕРМАНИЯ (4-2-3-1): 1. Кевин Трап – 2. Тило Келер, 15. Никлас Зюле, 23. Емре Джан, 3. Робин Госенс – 16. Антонио Рюдигер, 8. Тони Кроос (к) – 7. Юлиан Дракслер, 21. Илкай Гюндоган, 19. Лерой Сане – 9. Тимо Вернер

Старши треньор: Йоаким Льов

ИСПАНИЯ (4-3-3): 1. Давид де Хеа – 14. Хосе Луис Гая, 4. Пау Торес, 15. Серхио Рамос (к), 2. Даниел Карвахал – 10. Тиаго Алкантара, 5. Серхио Бускетс, 8. Фабиан Руис – 20. Феран Торес, 19. Родриго, 22. Хесус Навас

Старши треньор: Луис Енрике

Главен съдия: Даниеле Орсато, Италия

Стадион: „Мерцедес Бенц Арена“, Щутгарт, Германия