Отборът на Белгия постигна решителен успех с 2:0 срешу Англия в пореден мач от Група 2 на Лига А, успявайки да си осигури и първото място в крайното класиране, кръг преди края. Головете за момчетата на Роберто Мартинес бяха дело на Юри Тилеманс и Дрийс Мертенс. 

Още във втората минута момчетата на Гарет Саутгейт получиха добър шанс за гол. След хубав индивидуален рейт през центъра звездата Хари Кейн се оказа на стрелкова позиция, но от около 20 метра не уцели вратата на Тибо Куртоа. 

Домакините на Роберто Мартинес обаче отвърнаха и успяха да поведат в 10-та минута. След отнета топка, близо до наказателното поле на гостите, топката попадна в краката на Юри Тилеманс, който с мощен удар от над 20 метра не остави шансове на Джордан Пикфорд за 1:0. 

Само две минути по-късно Кейн получи нов шанс след центриране, но Ромелу Лукаку някак изчисти буквално от гол линията, за да запази аванса на тима си. 

Въпреки натискът на "трите лъва", Белгия беше отборът, който стигна до ново попадение. В 230та минута Дрийс Мертенс застана зад пряк свободен удар и с перфектно изпълнение препарира Пикфорд за втори пъти. 

В края на първата част Кейн получи нов хубав шанс след извеждаш пас на Джак Грийлиш, но ударът му в долния ляв ъгъл беше париран блестящо от Тибо Куртоа. 

След почивката момчеитата на Саутегйт натиснаха здраво, но освен няколко разбърквания в първите 20 минути, успяха да се поздравят едва с един слаб точен удар на Хари Кейн. 

До края на мача момчетата от Острова така и не успяха да създадат реална голова ситуация, което позволи на "червените дяволи" да се поздравят с успеха. По този начин те спечелига и групата, след като събраха актив от 12 точки от 5 мача, докато Дания остана с 8, след равенството с Исландия в другия мач от групата - 1:1.

Белгия - Англия 2:0

1:0 - Юри Тилеманс (10)

2:0 - Дрийс Мертенс (23)

Ето и съставите на двата тима:

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Денойер, Вертонген, Муние, Витцел, Тилеманс, Т. Азар, Мартенс, Де Бройне, Лукаку

Англия: Пикфорд, Уокър, Трипиър, Мингс, Дайър, Чилуел, Райс, Хендерсън, Маунт, Грийлиш, Кейн