Белгия не допусна изненада и записа петата си победа в лига "А", група 2 на Лигата на нациите. "Червените дяволи" се наложиха с 4:2 над Дания в голово шоу в Брюксел. Срещата бе пряк сблъсък между двата тима, които се бореха за първото място. 

Мачът започна отлично за Белгия и още в 3-ата минута резултатът бе открит. Юри Тилеманс се разписа с далечен удар по земя за 1:0.

В 17-ата минута обаче "Червения динамит" изравни. Кристиан Ериксен намери Мартин Брайтуайт, неговият удар бе блокиран, но Винд бе съобразителен и отблизо довкара за 1:1.

Белгия обаче дръпна с два гола през второто полувреме. Първо в 57-ата минута Лукаку бе изведен в наказателното поле, ударът му бе отразен от вратаря, но топката придоби интересна парабола и се озова в мрежата за 2:1.

В 69-ата минута отново Лукаку направи резултата 3:1 с глава след центриране на Торган Азар.

Интригата в мача се върна за кратко в 86-ата минута, когато Насер Шадли действа лошо и си отбеляза автогол. Радостта на гостите обаче бе кратка. В 87-ата минута Кевин де Бройне е изведен в коридор и с едно докосване успява да отбележи за крайното 4:2.

Така Белгия завършва на 1-ото място в крайното класиране в групата с 15 точки, Дания пък завършва на 2-ата позиция с 10 точки.