Левият краен защитник на Барселона Жорди Алба все пак бе върнат в националния отбор на Испания за двубоя с Хърватия от Лигата на нациите и контролата с Босна и Херцеговина по-късно този месец.

Алба, който има 2 гола и 7 асистенции в 15 мача за каталунците през този сезон, не бе викан в състава, откакто бившият му наставник на "Ноу Камп" Луис Енрике застана начело на тима, но сега попадна сред групата от 24 играчи. Сред извиканите от Лучо са и защитникът на Еспаньол Марио Ермосо и полузащитникът на Селта Браис Мендес, за които това е първа повиквателна в националния тим. Пабло Форналс и Диего Йоренте пък се завръщат в състава за пръв път от 2016 година.

Изненадващо в групата за двете срещи с балканските отбори не попадна левият краен бранител на Челси Маркос Алонсо. Извън състава е и нападателят на Борусия Дортмунд Пако Алкасер, който вкара 3 гола в предишните два мача на тима през ноември срещу Уелс и Англия. От групата тогава липсват още халфът на Атлетико Мадрид Коке и защитникът на Реал Мадрид Начо.

Испания се нуждае от победа срещу Хърватия в Загреб, за да си осигури и на теория класиране за Финалната четворка в Лигата на нациите.

Състав на Испания за мачовете с Хърватия и Босна и Херцеговина:

вратари: Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед), Кепа Арисабалага (Челси), Пау Лопес (Бетис)

защитници: Джони Ото (Уулвърхямптън), Сесар Аспиликуета (Челси), Диего Йоренте (Реал Сосиедад), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Марио Ермосо (Еспаньол), Иниго Мартинес (Атлетик Билбао), Хосе Луис Гая (Валенсия), Жорди Алба (Барселона)

халфове: Серхио Бускетс (Барселона), Пабло Форналс (Виляреал), Браис Мендес (Селта Виго), Серхи Роберто (Барселона), Саул Нигес (Атлетико Мадрид), Дани Себайос (Реал Мадрид), Иско (Реал Мадрид), Родри (Атлетико Мадрид)

нападатели: Сусо (Милан), Родриго (Валенсия), Яго Аспас (Селта Виго), Алваро Мората (Челси), Марко Асенсио (Реал Мадрид).