Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт смята, че грешките в защита срещу Холандия в полуфиналите в Лигата на нациите са породени от натрупаната умора в състава.

"Това бе невероятна вечер с всичките обрати в мача. Смятам, че научихме много как се играе срещу отбор от висока класа, който ни създаде проблеми, каквито не сме имали в миналото. Смятам, че бяхме опасни през цялото време, но допуснахме глупави голове. Имахме своите шансове а отбележим, но не ги използвахме. В 85-ата минута решихме, че сме отбелязали гол, който да ни постави в добра позиция да продължим напред, но той бе отменен, а след като получихме второ попадение в нашата врата, това уби настроението в отбора", коментира Гарет Саутгейт.

"След изравнителния гол започнахме да диктуваме събитията на терена. Когато търсиш победата, трябва да играеш бързо и ние го направихме благодарение на Джеси Лингард и Рос Баркли. Можехме да играем и по-добре, а при последния гол и умората си каза думата, тъй като Рос имаше крамп само няколко минути по-рано. Когато си уморен, е нормално да се правят грешки в ситуации, в които иначе не бихме ги допуснали.
Това ще бъде важен мач, от който да си направим много изводи. Следващите дни ще бъдат доста тежки, но ще излезем по-силни от тази ситуация", коментира още Саутгейт. /БТА

Холандия посрами Англия и ще играе финал в Лигата на нациите