Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес извика дуото от Брюж Ханс Ванакен и Шарл Де Кетеларе в състава си от 24-ма играчи за финалите на Лигата на нациите.

Полузащитникът Ванакен има три гола за нациоалния отбор тази година, докато Де Кетеларе направи дебюта си за „червените дяволи“ през ноември 2020. Брюж стартира силно сезона, правейки равенство с Пари Сен Жермен и побеждавайки РБ Лайпциг в Шампионската лига. Белгия се изправя срещу Франция във втория полуфинал от Лигата на нациите на 7 октомври в Торино, като победителят ще има за съперник Италия или Испания във финала три дни по-късно в Милано.

„Ханс Ванакен е тук, защото се представя много добре всеки път, в който е на терена в момента. Относно Шарл Де Кетелаере, сега е правилният момент за него да направи следващата крачка с националния отбор, особено при отсъствието на Жереми Доку и Мертенс“, каза Мартинес, който няма да може да разчита и на Томас Вермаелен.

Белгийците, номер 1 в ранглистата на ФИФА, ще имат на разположение обаче атакуващите играчи Кевин Де Бройне, Еден Азар и Ромелу Лукаку.

 

 

Състава на Белгия:

Вратари: Коен Кастеелс, Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Матц Селс

Защитници: Тоби Алдервейрелд, Дедрик Боята, Джейсън Денайер, Ян Вертонген, Тимоти Кастан,  Тома Мюние

Полузащитници: Кевин Де Бройне, Леандер Дендонкер, Юри Тилеманс, Ханс Ванакен, Аксел Витсел, Алексис Салемакерс, Шарл Де Кетеларе

Нападатели: Мичи Батшуай, Еден Азар, Ромелу Лукаку, Доди Лукебакио, Леандро Тросард, Яник Караско, Торган Азар