Атакуващият футболист на Челси Еден Азар и нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку попаднаха в състава на Белгия мачовете с Исландия и Швейцария, въпреки проблемите с контузии в последно време.

Лукаку пропусна последния двубой от Висшата лига за ,,червените дяволи“ с Борнемут, както и визитата на Ювентус в Шампионската лига заради мускулна травма на бедрото. Стрелецът получи контузията на тренировка, но въпреки това попадна сред повиканите от селекционера Роберто Мартинес за срещите с Исландия и Швейцария.

Бившият мениджър на Евертън не изключи възможността Лукаку да не участва, ако играе за Манчестър Юнайтед срещу шампиона Манчестър Сити в неделя.

"Поддържаме връзка с Манчестър Юнайтед относно Ромелу Лукаку. Ще вземем окончателно решение след уикенда“, заяви Мартинес.

Азар пък изпитва проблеми с гърба. Офанзивният футболист на Челси изигра едва 26 минути за ,,сините“ в последните си четири мача, преди да бъде титуляр за 62 минути при гостуването на БАТЕ Борисов в среща от Лига Европа.

Една от липсите в разширения състав от 25 футболисти на Белгия е съотборникът на Лукаку в Юнайтед Маруан Фелаини. 30-годишният играч е изиграл само четири срещи от началото на сезона под ръководството на Жозе Моуриньо, след като получи травма на гърба по време на международните срещи на Белгия през септември. Той се включи отлично като резерва при късния обрат срещу Ювентус в Торино, но Мартинес ще го запази, за да може Фелаини да се възстанови напълно.

"Маруан Фелаини е близо до завръщането си. Но все още не е готов на 100%.

Бронзовите медалисти от Световното първенство в Русия ще търсят нова победа в турнира Лига на нациите, като тимът ще бъде без помощник треньор след последователното напускане първо на Греъм Джоунс, а в последствие и на новия мениджър на Монако Тиери Анри.

Според информации в медиите, Шон Малоуни е кандидат за позицията асистент на Мартинес, но самият селекционер не бърза с назначаването на постоянен помощник треньор.

Ето и групата на Белгия за мачовете с Исландия и Швейцария:

Вратари: Коен Кастеелс, Тибо Куртоа, Симон Миньоле и Матс Селс

Защитници: Тоби Алдервейрелд, Дедрик Боята, Венсан Компани, Джейсън Денайер, Кристиан Кабаселе и Брандън Мекеле

Полузащитници: Яник-Ферейра Караско, Тимоти Кастан, Насер Шадли, Леандър Дендонкер, Тома Мюние, Денис Прает, Юри Тилеманс, Ханс Ванакен и Аксел Витсел

Нападатели: Миши Батчуай, Еден Азар, Торган Азар, Аднан Янузай, Ромелу Лукаку и Дрис Мертенс.