Централният защитник на английския национален отбор Джо Гомес отправи забележка към феновете на отбора, които си позволиха да освиркват неговия съотборник на клубно ниво Върджил ван Дайк по време на загубата 1:3 в полуфинала от Лигата на нациите.

27-годишният бранител изнесе поредно силно представяне и помогна на „лалета” да измъкнат победата след продължения. Затова тази вечер Англия ще играе срещу Швейцария за третото място, докато холандците имат сблъсък с Португалия за първия трофей от Лигата на нациите.

Очевидно феновете на „трите лъва” не бяха съвсем доволни от начина, по който техните любимци изпуснаха аванса си от 1:0 срещу Холандия. Немалка част от тях освиркваха Ван Дайк при почти всяка среща на бранителя с топката, а съотборникът му в Ливърпул Джо Гомес призна, че няма идея защо неговите сънародници избраха звездата на „лалетата” за отдушник на своите фрустрации. „Не знам откъде дойде всичко това. Не го видях да прави нещо нередно. За нас като отбор подобно поведение не носи никаква полза”, коментира 22-годишния Гомес.

„Ние играем по същия начин с топката. Не виждам каква беше връзката. Може би голяма част от хората се подведоха по течението. Не мисля, че случилото се имаше някакво отражение върху играта ни”, допълни футболистът на Англия.