Фил Фодън и Мейсън Грийнууд отпаднаха от състава на Англия за контролата с Уелс, както и за мачовете с Белгия и Дания от турнира Лига на Нациите през октомври. В същото време селекционерът Гарет Саутгейт включи в списъка от 30 имена Хари Магуеайър, който през септември не беше извикан заради скандал на гръцки остров по време на ваканцията.

Халфът на Сити Фодън и нападателят на Червените дяволи Грийнууд бяха извикани през септември, смятат се и за важна част от селекцията, но нарушиха протокола за ограничаване на заразата от COVID-19 в Исландия, след като поканиха местни момичета в хотелските стаи.
И двамата се извиниха за поведението си и отношението към мача и забраните, но Саутгейт заяви, че им няма повече доверие и ще ги върне когато се убеди, че са си взели поука.

Магуайър се завръща след като пропусна мачовете с Исландия и Дания, като дори беше арестуван в Гърция. Гръцкият съд на остров Миконос призна английския футболист за национал по няколко обвинения. Тогава капитанът на Манчестър Юнайтед получи условна присъда от 21 месеца и 10 дни заради участие в сбиване и непристойно поведение пред нощен клуб - нанасяне на телесна повреда, опит за подкуп на полицаи, съпротива при арест и отправяне на обиди на униформените служители на реда.

Първата среща на англичаните е на 8-и октомври с Уелс, който после ще пътува за България за мач от Лигата на Нациите.